Szájhigiénia

Szájhigiénia – ultrahangos fogkő-eltávolítás
a tiszta és egészséges fogakért

Az optimális szájhigiénia kialakítása és fenntartása elengedhetetlen feltétele az ápolt megjelenésnek, egészséges életnek. Fogaink szépségének és funkciójának megőrzése érdekében nagyon fontos a rendszeres, gondos szájápolás. Az alapos fogmosás, fogselyem, interdentális (fogköz tisztító) fogkefe használata fogaink egészségének megőrzésén kívül, számos járulékos betegség kialakulásától is megvéd.

Akciós fogkő eltávolítás most 19.000 helyett 10.000 forintért

Milyen negatív következményei lehetnek az elhanyagolt szájápolásnak?

Az otthoni szájápolás és a rendszeres, félévenkénti szájhigiéniai kezelés (sajnos a fogkő még alapos otthoni szájápolással sem tüntethető el) jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy Ön elkerülje a kellemetlenségekkel és fájdalomérzettel együtt járó fogászati problémákat, mint például az ínygyulladás. A fogkő baktériumot tartalmaz, mely ínygyulladást okozhat. Ennek tünetei a kellemetlen lehelet és a vérző fogíny. Az ínygyulladás a fogíny visszahúzódását, vérzékenységét okozza, mely következtében a fognyak érzékennyé válik. A kezeletlen íngyulladás fogágybetegséghez, a csont leépüléséhez, hosszú távon pedig a fogak meglazulásához majd elvesztéséhez vezethet (parodontózis).

Milyen pozitív tulajdonságai vannak a szájhigiénia kezelésnek?

A fájdalommentes szájhigiéniai kezelést a KG Dentál klinikáin képzett szakember, fogászati higiénikus végzi erre a célra kifejlesztett speciális eszközökkel.
A professzionális fogtisztítást félévente ajánlatos megismételni, hogy megakadályozzuk az ínygyulladást, illetve hosszú távon a fogágybetegségek kialakulását. A kezelés után megszűnik a fogkő okozta mechanikai irritáció és a fogkőben megtelepedett baktériumok által okozott ínygyulladás, fogínyvérzés és rossz lehelet. A polírozással a fogak felszíne simább és sok esetben világosabb lesz, ami esztétikailag is szebbnek mutatja a fogakat és a tisztántartást is elősegíti.

Mit kell tennie most, ha szeretne megszabadulni az ínygyulladáshoz vezető fogköveitől és a sárgás elszíneződést okozó lerakodástól?

A szájhigiénia kezelés egy kiváló lehetőség arra, hogy megőrizze fogainak épségét és egy fél órás fájdalommentes kezelés alatt fogai megszabaduljanak a baktériumok tanyájaként szolgáló fogkövektől és a sárgás-barnás elszíneződést okozó lerakódásoktól. Kezelési időpontot ezen a telefonszámon kérhet:

Várjuk Önt szeretettel rendelőinkben, hogy fogai újra fellélegezzenek, és élettel telibbek legyenek.