Rögzített fogsor

Implantátummal rögzített fogsor

Alsó vagy felső fogak teljes hiánya sem jelenti azt, hogy a mindennapokban mozgó vagy esetleg rosszuk illeszkedő fogpótlást kell viselnie.

A KG Dentál klinikáin a meglevő csontkínálattól függően ültetünk be implantátumokat. Az anatómiai viszonyoktól, igényektől, és a beültetett implantátumok számától függően számos megoldás létezik, a fogsor stabilizálható, viselése komfortossá tehető:

rögzített hídpótlás is készíthető

kettő vagy négy implantátumon rögzített teljes kivehető fogsor, amelynek viselése nyilvánvalóan sokkal elviselhetőbb, kedvezőbb, mint egy rögzítés nélküli kivehető fogsoré

lehetséges a kivehető és a fix fogpótlás kombinációja is

stéges fogsor

rogzitettfogsor

A legbiztosabb megoldás

A kivehető, stéges megtámasztású fogsor egy rögzített megoldás, ahol az új fogsor kettő vagy négy implantátummal egy stéghez kapcsolódik. Ezzel egy erős megtámasztást biztosítunk a fogsornak. A fogsort ki kell venni a tisztításhoz, de egyáltalán nem kell fogsorragasztót használni. A páciens magabiztosan rághat, fogyaszthat bármilyen ételt, az ízlelését ugyanakkor nem befolyásolja.

Jellemzői:

nagyfokú kényelem

megbízható stabilitás

esztétikus megjelenés

fájdalommentes kezelés

gyors és komplikációmentes implantátum behelyezés

A kezelés menete 6 lépésben, ami 4 látogatást jelent a rendelőben:

  1. lépés: betegvizsgálat, diagnózis és kezelési terv felállítása a KG Dentál klinikán.
  1. lépés: implantátumok beültetése a KG Dentál klinikán. A csont állapotától függően általában 3 hónapos gyógyulási idő következik, de megfelelő csontállomány esetén lehetőség van a fogpótlást rögtön elkészíteni.
  2. lépés: a gyógyulási idő után a fogorvos az implantátumokkal lenyomatot vesz.
  3. lépés: A lenyomat alapján a fogtechnikus elkészíti a stéget alaplemezzel és a harapási sablont, melynek segítségével a fogorvos rögzíti a harapási magasságot.
  4. a lépés: A fogtechnikus a fentieket figyelembe véve elkészíti a próbafogsort. A műfogak véglegesek, de mivel viaszba vannak ágyazva, szabadon átrakhatóak. Itt már a páciens is láthatja a fogak valóságos helyzetét, színét. Megtapasztalhatja az implantátumra rögzített kivehető fogsor viselését, stabilitását. Amennyiben szükséges, változtathatunk a páciens igényeit figyelembe véve.
  5. lépés: A fogsor elkészül. A fogorvos cementtel rögzíti az implantátumokra a stéget és átadja az elkészített fogsort. Szükség lehet apróbb igazításokra. Megbeszéljük a fogsor tisztítását, használatának módját.

A fogsor átadásával a kezelési sor még nem ér véget! Egy új fogsor olyan, mint egy új cipő – törhet, fájhat, akár billeghet is – ez normális jelenség, megijedni nem szabad. A fogsor készítése során ugyanis nem tudjuk tökéletesen leutánozni a száj mozgását evés, beszéd közben, ezért a fogsor a mozgó nyálkahártyát feltörheti, és ott a fogsor korrekciójára szükséges lehet.

Az implantátumokra rögzített fogsor elkészítésének ideje a gyógyulási idő után kb. 5 munkanap.