Korona

Rögzített fogpótlások , azaz koronák, hidak, mint a korszerű fogpótlások zászlóshajói

Merjen újra beszélni és mosolyogni korlátozások nélkül! Legyen olyan erős a rágóképessége, mint fiatal korában! Esztétikus fogpótlásaink segítségével felejtse el egy hét alatt azokat a kellemetlenséget, melyet fogászati problémái okoznak Önnek!

Mint mondanak a páciensek a rendelőnkben kapott esztétikus fogpóltásaikról?

Megkérdeztük pácienseinket, akik esztétikus fogpótlást kaptak a rendelőnkben: „Hogyan változott meg az életük, miután megkapták a koronájukat vagy hídjukat?” Magyar és európai pácienseink sokszínűek, ezért válaszaik is sokfélék voltak, de egyben szinte mindenki egyet értett: nehéz döntést hoztak, amikor belevágtak, de nem bánták meg, mert életminőségük jelentősen javult új fogpótlásukkal. Ma már nem kell fogászati problémájukkal foglalkozniuk, bátran esznek és isznak korlátozások nélkül és nem takargatják kezükkel a szájukat, ha szeretnének egy jó ízűt nevetni.

implant

Változtasson Ön is mindennapjainak minőségén csúcstechnológiával készült esztétikus fogpótlásaink segítségével.

A KG Dentál fogászati klinika magyar és európai pácienseken szerzett évtizedes tapasztalattal rendelkezik a minőségi fogpótlások készítése terén. Minőségi és értékarányos fogászati ellátásról több ezer elégedett páciensünk tanúskodik. A rendelőnkben járó családok olykor három generációja is visszajár hozzánk.
Saját fogtechnikai laboratóriumának köszönhetően pedig gyors és precíz munkát végzünk európai minőségben.

Milyen esetben lehet Önnek szüksége esztétikus fogpótlásra?

A fog anyagának nagyobb mértékű károsodása vagy esztétikai problémák megoldására készítünk koronákat.
Részleges foghiány esetén hídpótlással állítjuk helyre a funkcionális és esztétikai károsodást.

Mely esetben javasoljuk az Ön számára a fémkerámia koronákat és hidakat?

  • Amennyiben egy gyors és költségkímélő fogpótlásra van szüksége
  • Elsősorban a kisörlő és nagy nagyörlő fogak esetében javasoljuk, de bármely fogra készíthető
  • Hiányzó fogak pótlására ajánljuk abban az esetben, ha implantációra nincs lehetőség
  • Ha Önnek elsősorban rágóképességének helyreállítása a célja

Milyen előnyei vannak a cirkon koronának az Ön számára?

  • A cirkon vázra készülő esztétikus korona vagy híd megjelenése a ma elérhető legtermészetesebb fogpótlás
  • Alapanyaga biokompatibilis, így semmilyen allergiás reakciót nem okoz
  • Nem tartalmaz fémet, cirkónium – oxid alapanyagból készül
  • A természetes fog legtökéletesebb mása, így az Ön fogpótlása tökéletes harmóniában lesz meglévő fogaival
  • Implantációs fogpótlások esetén is készíthető
  • Hosszú élettartamú, tartós megoldás

 

Mely esetben javasoljuk az Ön számára a cirkon kerámia koronákat és hidakat?

Minden esetben, ha tökéletes esztétikára törekszik és természetes élettel teli fogpótlásra.
Elszíneződött frontfogak esetén.
Régi, rosszul záró koronák, hidak lecserélésére.
Implantációs fogpótlások esetén elsősorban a frontfogaknál.

Miért érezheti biztonságban magát a KG Dentalban készült fogpótlások elkészültét követően?

A KG Dentalban dolgozó fogorvosok felelősséggel végzik tevékenységüket, így Ön biztonságban van fogpótlásának elkészültét követően. 5 éves garanciával állunk a rendelkezésére és nem csak a fogorvosi, hanem a fogtechnikai munkát illetően is, mivel az esztétikus fogpótlások a saját fogtechnikai laboratóriumunkban készülnek.

Mit kell tenni most, ha szeretne egy tartós és esztétikus fogpótlást értékarányos áron?

Egy fogpótlás elkészítése komoly döntést jelent az Ön részéről. Mi szeretnénk megkönnyíteni ezt a nehéz feladatot és egy térítésmentes konzultáció keretében minden szükséges információt megadni ahhoz, hogy egy megalapozott és okos döntés hozzon.

Gyakran ismételt kérdések

Mi az a korona?

A leggyakrabban alkalmazott fogpótlási módszer. A károsodott fogállományt lecsiszoljuk majd az eredetivel megegyező koronát készítünk a csonkra. A korona váza egy speciális fogászati fémötvözetből készül, ami megadja a korona illetve a híd stabilitását. A fémvázat a fogtechnikus először egy fogszínű anyaggal leplezi, majd erre az alapra kerül rá a fogzománc színét utánzó kerámia réteg.

Mit nevezünk hídnak?

Amennyiben nem egy fogra készítünk koronát, hanem több fogat kötünk össze, ezt nevezzük hídnak. Ezzel a megoldással megosztjuk a terhelést a fogak közt és lehetőségünk van foghiányok áthidalására.

Mi a fémkerámia és a cirkon korona közötti különbség?

A cirkon korona váza fehér színű cirkonium-dioxid. Az új anyagnak köszönhetően lehetővé vált a fémvázak helyettesítése, amely által egy esztétikusabb, természetesebb fogpótlás készíthető. Fémmentes, ezért különösen javasolt allergiás páciensek számára. Főként front fogak pótlására alkalmazzuk

Milyen esetekben ajánlatos a fogpótlás elkészíttetése?

Az elvesztett fogakat nem csak esztétikai szempontból ajánlott pótoltatni, hanem azért is mert a hiányzó fogak a többi fogra, sőt az egész szervezetre hatással lehetnek. Szuvas fogak és törött fogak esetén gyakori megoldásként szolgál a korona vagy híd. Ezekben az esetekben a fogtömés vagy a betét által már nem helyreállítható. Előfordul, hogy a gyökérkezelt fogra is koronát készítünk a törésveszély elkerülése érdekében.

Okoz allergiás reakciót a cirkon pótlás?

Az cirkónium-oxid egy biokompatibilis anyag, nem vált ki allergiás reakciót. Az íny és lágyrészek egészségesek, gyulladásmentesek maradnak, így a fémekre allergiás egyéneknek tökéletes választás.

A kezelések között fog nélkül kell maradnom vagy van erre megoldás?

Normál esetben, a fogtechnikai laboratóriumban 4-5 munkanap alatt elkészülnek a fogpótlások. Erre az időre az első kezelés végén ideiglenes koronákat kap a paciens, melyek megvédik a lecsiszolt fogcsonkokat és helyettesítik a fogainkat.

Az étkezés során okoz problémát a fogpótlás?

A jól elkészített fogpótlás célja, hogy esztétikailag és funkcionálisan teljesen megegyezzen az eredeti fogakkal. Beragasztás után pár órával már ehet a páciens, de fokozott óvatossággal.

Kell-e tisztítani a koronát, hidat?

A rögzített fogpótlások ápolására is kellő figyelmet kell fordítani. A fogkefével való tisztítás mellett erősen ajánlott a fogselymek, fogköz tisztítók használata. Ezeket az eszközöket bármelyik gyógyszertárban vagy drogériában be lehet szerezni.

Ismerje meg alaposan a lehetőségeit! Hívja fel rendelőnket és kérjen konzultációs időpontot egy térítésmentes esztétikus fogpótlás konzultációra felkészült orvos-kollégáinkhoz:

Biztosak vagyunk abban, hogy több ezer elégedett ügyfelünkhöz hasonlóan Ön is megtalálja rendelőnkben az igényeit minden szempontból kielégítő esztétikus fogpótlást.

Várjuk Önt szeretettel rendelőnkben. Implantációs referencia rendelőként évente több száz páciens számára végzünk fogbeültetés, immáron évtizedek óta. Az így szerzett tapasztalataink az Ön számára is segítséget nyújtanak a megfelelő és biztonságos döntés meghozatalához.