Kivehető fogsor

Amikor az Ön esetében a hiányzó fogak pótlása fogbeültetéssel vagy fixen rögzített fogpótlással nem oldható meg, akkor kerül sor a kivehető fogsorok alkalmazására. Ez a megoldás gyors és költségkímélő. A viselése azonban egyes esetekben kényelmetlenséget okozhat, de erre van egy kiváló megoldásunk, amiről ebben a fejezetben olvashat.

Milyen előnyei vannak a kivihető fogsornak az Ön számára:

  • A fogpótlások közül a kivihető fogsor a ma elérhető legkedvezőbb áru megoldás
  • Minden egyes kivehető fogsor a saját fogtechnikai laboratóriumunkban készül, így annak minősége garantált
  • A kivehető fogsor elkészítése nem jár komolyabb beavatkozással, így az nem okoz Önnek sem fájdalmat, sem kellemetlenséget
  • A kivehető fogsor gyorsan elkészül, így akár egy hét alatt visszaállítható az Ön rágóképessége
  • Egy minőségi alapanyagokból és jó minőségben elkészített fogsor esztétikus megjelenést kölcsönöz Önnek

Milyen esetekben javasoltjuk a kivehető fogsor elkészítését?

Kivehető fogsor részleges foghiány esetén

 

Amennyiben Önnek csak részlegesen hiányoznak a fogai, azaz vannak még olyan stabil fogai, melyekkel lehetővé válik a kivehető fogsorok rögzítése, akkor javasoljuk a részleges kivehető fogsort. Ennek lényege az, hogy a fogsor stabilitását a maradó fogakhoz történő elhorgonyzással biztosítjuk. Ez különböző technikákkal történhet:

 

Kapoccsal rögzített részleges kivehető fogsor

Ez a megoldás a rögzített és a kivehető fogpótlás kombinációja. Elkészítése sok időt vesz igénybe és bonyolult fogtechnikai munkának számít, de ez azért nem okoz problémát számunkra, hiszen a fogsort a saját fogtechnikai laboratóriumunk felkészült munkatársai készítik. Így a fogsort készítő fogorvos és fogtechnikus közvetlen munka kapcsoltban áll egymással, hogy Ön minél tökéletesebb részleges kivehető fogsort kapjon.
Ez a megoldás sokkal esztétikusabb és tökéletesebb megoldást jelent. A meglévő fogakra hidat készítünk, amelyhez egy fémlemezre készített részleges fogsort gyártunk. Ezt a fogsort egy vagy két oldalon speciális kapocs köti össze a híddal.

Nemesfém alapú teleszkóp koronákkal rögzített fogsor

A teleszkóp protézis egy olyan kombinált fogpótlás, amely két részből áll:

  • A meglévő fogakra épülő úgynevezett primér koronákból. Ezek a koronák kis méretű fém sapkák, melyek a saját, előkészített fogakra kerülnek felragasztásra
  • A fogsorok belsejében a primer koronák formájának megfelelően úgynevezett secunder teleszkóp koronák találhatóak. Ezek a koronák csúsznak rá pontosan a szájban levő primer koronákra és tartják helyben a fogsort

Csúsztatók által rögzített fogsor

A csúsztatós fogpótlás a kivehető és a rögzített pótlás ötvözete. Abban az esetben ajánljuk, ha a frontfogak még megvannak, de az oldalsó őrlők már hiányoznak. A meglévő fogakat híddal foglaljuk egybe. A két szélső pillérfoghoz úgynevezett csúsztatókat rögzítünk, amelyek a kivehető részen kialakított kis vályúkba csúsznak bele a fogsor szájba helyezését követően. Ez a megoldás sokkal előnyösebb a kapcsos kivehető pótlásnál, mert a rögzítő elemek, a fémsapkák nem látszanak, stabilak, valamint a ki- és behelyezésük során nem károsodik a fogzománc, ezáltal csökken a fogak kilazulásának esélye.

Patentok által rögzített fogsor

Amikor a meglévő fogak száma és elhelyezkedése nem elegendő rögzített fogpótlás készítésére, akkor a részleges kivehető fogpótlás nyújt megoldást. Ennek egyik legkifinomultabb  megoldása a patenttal elhorgonyzott fogpótlás. Ebben az esetben a meglévő fogakra korona kerül és a patent egyik fele ezeken a koronákon van rögzítve. A patent ellendarabja a kivehető fogpótláson található, ezek révén lehet rögzíteni vagy eltávolítani azt.
Ez az apró finommechanikai rögzítő úgy van elhelyezve a fogsor alatt, hogy az egyáltalán nem látszik, így a kivehető fogpótlás stabil, esztétikus és jól használható az Ön számára.

Kivehető fogsor teljes foghiány esetén

Teljes foghiány esetén kivehető, műanyag alapú fogpótlást javasolunk.  Gyakori és esztétikus megoldás, azonban hátránya, hogy nem mindig biztosítható a megfelelő stabilitás. A műanyag fogsorok erősségét aranyháló beépítésével fokozhatjuk.

 

Egy kiváló megoldás, amely egy hét alatt megszünteti a kivehető fogsorokkal járó kellemetlenségeket

 

A műfogsorok esetében a legnagyobb problémát az okozza, hogy nincs a szájban olyan fix rögzítési pont, amely lehetővé tenné azok rögzítését és ezzel elmozdulásuk megakadályozását. Az ADIN implantátumok beültetésével ez a probléma megszűnik, mert olyan stabil rögzítési pontok jönnek létre a szájban, melyek tökéletesen alkalmasak a műfogsorok fix rögzítésére. Európában és Magyarországon rohamosan növekvő népszerűségnek örvend ez a megoldás, amely az Ön életminőségét is egy sokkal magasabb szintre emeli.

Miért érezheti biztonságban magát a KG Dentalban készült kivehető fogpótlások elkészültét követően?

A KG Dentalban dolgozó fogorvosok felelősséggel végzik tevékenységüket, így Ön biztonságban van fogpótlásának elkészültét követően. 1 éves garanciával állunk a rendelkezésére és nem csak a fogorvosi, hanem a fogtechnikai munkát illetően is, hiszen a kivehető fogpótlások a saját fogtechnikai laboratóriumunkban készülnek.

Mit kell tennie most ha, szeretne egy kiváló minőségű és saját fogtechnikai laboratóriumunkban készülő kivehető vagy részlegesen kivehető fogsort?

A kivehető vagy részlegesen kivehető fogpótlások olyan sokféle megoldást hordoznak magukban  hiányzó fogainak pótlására, hogy azon sok esetben nagyon nehéz kiigazodni. Ezen szeretnénk segíteni.
Ismerje meg alaposan a fogpótlás lehetőségeit! Hívja fel rendelőnket és kérjen egy konzultációs időpontot egy térítésmentes kivehető vagy részlegesen kivehető fogpótlás konzultációra felkészült orvos-kollégáinkhoz:

Várjuk Önt szeretettel rendelőnkben.

Rendelőnkben évente több száz kivehető vagy részlegesen kivehető fogpótlás készül és szolgája tulajdonosait ma is. Az Ön problémájára is megtaláljuk közösen azt a megoldást, amely Ön kényelmét és jólétét fogja szolgálni.