Esztétikus tömések

Esztétikus tömések – a leggyakrabban igénybe vett fogászati szolgáltatás

A szuvas fogak kezelésének leggyakrabban alkalmazott módszere az esztétikus tömés. A tömőanyagok különböző színekben kerülnek forgalomba, amelyek közül kezelőorvosa digitális fogszínkulcs segítségével határozza meg az Ön számára ideális tömőanyagot.

A nagy színválaszték lehetővé teszi a tökéletes fogszín kialakítását, ugyanis a különböző árnyalatokat rétegenként juttatjuk a kialakított üregbe. Legalulra kerül a dentin színéhez illő anyag, majd kifelé haladva egyre fényáteresztőbb rétegek következnek. Legfelülre egy, a zománc áttetszőségét utánzó anyag kerül. Ez a réteges tömési technika teszi lehetővé az eredeti fog színével harmonizáló tömés elkészítését.

Milyen esetekben javasolt az esztétikus tömés alkalmazása?

Az esztétikus tömések felhasználási területe nagyon széleskörű. A következő kezelésekre alkalmas:

 • Elszíneződött felszínek esztétikus korrekciójára
 • Kisebb zománchibák javítására
 • Frontfogak, kis- és nagyőrlők üregeinek tömésére szuvasodás esetén

Hogyan készül az esztétikus tömés a KG Dental Rendelőjében?

Az esztétikus tömés egy gyorsan és fájdalommentesen elkészülő beavatkozás, melynek lépései a következőek:

 1. A beavatkozás minden esetben helyi érzéstelenítésben történik, tehát fájdalommentes. Az érzéstelenítő beinjekciózása előtt egy ízesített zsibbasztózselével fogorvosunk elzsibbasztja a fog körüli területet. Így már az érzéstelenítő injekció beadása is teljesen fájdalommentes, és ettől kezdve Ön nem érez semmit
 2. A szuvas részét speciális fúrók segítségével távolítjuk el
 3. Miután kialakítottuk az üreget meghatározzuk az Ön fogaival harmonizáló fogszínt
 4. A zománcot egy speciális zselészerű anyaggal kondicionáljuk. A kondicionálás célja megnövelni a tömőanyag rögzüléséhez szükséges felületet.
 5. A kondicionált felszíneket bondozzuk. A bond olyan ragasztóanyag, amely a tömőanyagot a fog szöveteihez rögzíti majd.
 6. A bondot polimerizációs lámpával megvilágítjuk, ami elengedhetetlen az anyag megkötéséhez
 7. Ezt követi a tömőanyag üregbe juttatása. Ez rétegenként történik a megfelelő színű anyaggal. Minden réteget külön-külön megvilágítunk és szilárdítunk.
 8. Végül kialakítjuk a fog anatómiai formáját, a csücsköket és a barázdákat.

Mit kell tennie ha esztétikus tömésre van szüksége?

Az esztétikus tömések az egyszerű és gyors megoldás lehetőségét kínálják a leggyakrabban előforduló fogászati problémára.  Jöjjön el hozzánk és óvja meg fogainak egészségét esztétikus tömésekkel. Kezelési időpontot ezen a telefonszámokon kérhet:

Várjuk Önt szeretettel rendelőinkben, hogy fogai újra fellélegezzenek, és élettel telibbek legyenek.