Altatás

A fogászati félelem elűzője- végeztesse fogászati kezelését biztonságos körülmények között,
altatásban a KG Dental-nál

A hosszabb ideig tartó, nagyobb kelletlenséggel járó – elsősorban szájsebészeti – beavatkozások esetén javasoljuk a kezelés altatásban történő elvégzését. A fogászati kezelésektől való félelem esetenként olyan mértékű, hogy az már a kezelés sikerességét is befolyásolhatja. Ön és kezelőorvosa érdeke egyaránt az, hogy a kezelés a lehető legnyugodtabb körülmények között történjék meg. Erre az altatás ad kiváló lehetőséget.

Az altatást aneszteziológus szakorvos (altatóorvos) végzi, asszisztense segítségével. Orvosi szempontból ez egy precíz műszerekkel és magas orvosi színvonalon kontrollált folyamat az Ön biztonsága érdekében.

A KG Dental fogászata ezen a területen is a tőle megszokott, magas minőséget nyújtja, így Ön nyugodtan aludhat, míg fogai megszépülnek.

A könnyed altatás, azaz a szedálás

A szedálás alkalmával Ön mélyen relaxált állapotba kerül. A tudatállapot enyhén befolyásolt, de még képes a szóbeli utasításokat megérteni és végrehajtani. A szedálás során Ön bódult állapotba kerül ezért nem érez fájdalmat a kezelés közben és nem maradnak kellemetlen élményei a beavatkozást követően sem.

Mélyaltatás

A mélyaltatás

Az altatás során Ön alvó, öntudatlan állapotba kerül. A KG Dentál klinika aneszteziológusa a beavatkozás során korszerű műszerek segítségével folyamatosan ellenőrzi szívműködését, vérnyomását, légzését. Ön minden pillanatban kontrollált és biztonságos körülmények között van, hiszen nem csak fogorvosa vigyázz Önre, de egy másik szakértő szem is.

Milyen előnyei vannak az altatásban végzett kezeléseknek az Ön számára?

Ez a kezelési forma azért olyan népszerű a Magyar és Európai páciensek körében, mert olyan előnyei vannak, melyek létfontosságúak a kezelésektől félő páciensek számára.

Fájdalommentes fogászati, implantológiai kezelés

Nincs kellemetlen élmény

Csökkenti a szorongását

Végleg megszabadul a félelmétől

A kezelések után kevesebb az utófájdalom

Egy alkalommal akár több kezelés is elvégezhető

Kinek ajánlott az altatás?

Azoknak a pácienseknek, akik nagyon félnek a fogorvostól, szorongásuk van. Olyan esetekben, ha a paciens fokozott garatreflexei következtében folyamatosan öklendezik, hányingere van.

Milyen kezeléseknél lehet igénybe venni?

Szinte minden kezelés elvégezhető altatásban. Jellemzően a nagyobb kezeléseknél szoktuk alkalmazni, például implantálás, korona illetve híd előkészítés.

Milyen fokozatai vannak az altatásnak?

Szedálás: A beteg mélyen relaxált állapotba kerül, a tudatállapot enyhén befolyásolt, a páciens képes a szóbeli utasításokat megérteni és végrehajtani. A szedálás során a páciens bódult állapotban van, ezért nem marad kellemetlen élménye a beavatkozást követően!

Altatás: Az altatás során a páciens alvó, öntudatlan állapotba kerül. A KG Dentál klinika aneszteziológusa a beavatkozás során korszerű műszerek segítségével folyamatosan ellenőrzi a páciens szívműködését, vérnyomását, légzését.

Mik az altatást kizáró betegségek?

Súlyos szív-és érrendszeri betegségek, enzim betegségek, asthmatikus betegségek esetén nem végezhető a kezelés altatásban.. A kezelés szedálásban azonban elvégezhető. Hőemelkedés, láz, megfázás esetén a kezelést el kell halasztani.

Milyen dokumentumokra van szükség az egészségi állapotom igazolásához?

A beavatkozás előtt egy kérdőívet kell kitölteni, mely az általános egészségi állapotra, az esetleges betegségekre vonatkozik. szükség esetén illetve 40 év felett kötelezően EKG-t és laboreredményt a betegnek magával kell hoznia.
A kezelés előtt 6 órával már nem ajánlatos inni és étkezni valamint dohányozni.

Meddig tart az altatás?

Az altatás maximum 1,5-2 órán keresztül tarthat.

Altatás után haza utazhatok?

Altatás után 24 órán keresztül felelős személy kíséretével a klinika 3 km-es körzetében kell tartózkodni.

Mit kell tenni most, ha szeretné Ön is altatásban, félelem és fájdalom nélkül elvégeztetni a fogászati kezelésit?

Az altatásban végzett kezelések menedéket jelentenek azok számára, akik nem szeretnének fájdalmat érezni és nem szeretnének nyugtalanságot okozó emlékeket sem a fogászati kezelésükről.

Ismerje meg az altatásban végzett kezelések lehetőségeit! Hívja fel rendelőnket és kérjen egy konzultációs időpontot egy térítésmentes altatásos  konzultációra felkészült orvos-kollégáinkhoz!