AIRFLOW

Mi is az az AIRFLOW kezelés?

Örömmel mutatjuk be a fogak és az íny tisztán tartásának leghatásosabb módszerét! Az airflow kezelés úgy működik, hogy víz és rendkívül finom “só” keverékét porlasztja rá az eszköz nagy nyomással a fogfelszínre. Az ízesített anyag még a nehezen tisztítható fogközökbe is bejut, és kíméletesen távolít el minden elszíneződést a fogak felszínéről is. Ez az esztétikai szempontokon túl számos egészségügyi szempontból is fontos: megelőzzük az ínygyulladást, ami csökkenti a csontritkulás, a légzőszervi megbetegedések, a szív- és érrendszeri betegségek vagy a diabétesz kockázatát.

Bár a napi kétszeri fogmosás rendkívül fontos, így is felhalmozódhatnak a lepedékképző baktériumok, melyek előbb- utóbb fogkő formájában rakódnak le a fogakon. Ezt a kéregszerű, kemény lerakódást pedig fogmosással már nem lehet eltávolítani. Ezt, és a fogakon kialakult réteget (egybefüggő baktériumréteg az íny alatt, fogakon és fogpótlásokon) javasolt professzionális fogtisztítással eltávolítani.

Airflow előnyei

egészséges, tiszta fogak és íny

világosabb és csillogóan tiszta fogak

friss, üde lehelet

teljesen fájdalommentes

eltávolítja a színes ételek, italok, illetve cigarettázás okozta elszíneződéseket,

használatát követően a száj tökéletes tisztasága érzékelhetővé válik

minimalizálja a kopott fognyakak tisztításával járó kellemetlenségeket.

implantátumok tisztítására is alkalmas, nem sérti a implantátum felületét, nem karcol.

mély tasakokat is ki lehet tisztítani, így esetenként a tasak műtét, a kürett is elkerülhető.

ajánlott fogszabályozó kezelés során, a brackettek körüli lerakódások és fogkő eltávolítására.

kíméletesen és biztonságosan távolítja el az elszíneződést és a fogkövet, ezzel kiváló alapot biztosít a további kezelésekhez, és a rendelői fogfehérítéshez.

  Kapcsolat

  * (kötelező mező)

  az adatkezelési tájékoztatót

  A professzionális fogtisztítás menete

  1. dentálhigiénikus szakember állapotfelmérést végez, hogy felmérje a fogak és az íny állapotát.
  2. szükség esetén plakkfesték segítségével feltárásra kerül a biofilm réteg – ez csak abban az esetben szükséges, ha valamilyen oknál fogva a lerakódás mértéke nem egyértelmű, vagy nehezen felismerhető.
  3. fogkő eltávolítása
  4. Airflow -finom dentálhigiéniai porral a maradék elszíneződéseket távolítjuk el. Ez a technológia kíméletes az íny szövetéhez, ezáltal pácienseinknek sokkal kellemesebb beavatkozást tudunk biztosítani.
  5. A kezelés befejezéseként dentálhigiénikus szakemberünk megmutatja a helyes fogápolás technikáját, valamint egyénre szabott tanácsokkal látja el páciensét, felhívja figyelmét a kritikus területek tisztítására, és bemutatja, elmagyarázza a professzionális szájhigiénia módszereit, eszközeit (pl. fogselyem, fogköz-tisztító kefe, elektromos fogkefe, szájzuhany, plakkfestő tabletta)